#WeRunHelsinki-joulukalenteri: Luukku 14

December 14, 2017

 

 

Tämän vuoden joulukalenterissa availlaan luukkuja #WeRunHelsinki-hengessä. Esittelemme 24 Runner’s High:n valmentajien valitsemaa Helsingin suosikkijuoksukohdetta ja höystämme näitä paikkaan sopivalla treenillä.

LUUKKU 14: HERTTONIEMI

Itä-Helsingin hiomaton timantti Herttoniemi on legandaarisen syksyllä ravattavan Hirvihölkän koti. Alueella on tiilimurskarata, mäkisiä ulkoilureittejä sekä Herttoniemen mäkihyppymäki, jossa aikanaan pystyi hinkata porrastreeniä mutta nykyään on aidattu ja vain mäkihyppykäytössä. Herttoniemi yhdistyy mukavasti Viikin ulkoilureitteihin sekä aina Vantaanjoelle saakka joten useampia joulukalenterin luukkuja voi korkailla samalla kertaa.

TREENI: MÄKIVAUHTILEIKITTELY

Herttoniemeen sopii Hirvihölkän hengessä hierottu pidempiä mäkiäkin ja äkäiisä mutkia sisältävä mäkivauhtileikittely. Keskity punttaamaan aina ylämäet kovaa huolimatta siitä kuinka usein ne vastaan tulevatkaan ja alamäet ja tasaiset kohdat palautellen rennosti. Erittäin rankka ja tehokas harjoitus mutta silti loppua kohti pitäisi tahdin jopa vähän nousta ilman että treeni puuroutuu tasavauhtiseksi. Matkaa voit sovellella lähtötason ja kunnon mukaan 4-15 kilometriseksi. Lyhyemmät mäet voit tintata terävämmin ja pidemmät hallitusti. Rinki kannattaa olla lyhyehkö jolloin alat myös oppia kuinka peliä pelataan ilman että eväät on heti syöty. 


Mäkivauhtileikittelyyn sopiva reittikartta Movescountista.

Please reload

Kuumimmat

Tutustu alkusyksyn 2019 valmennustarjontaan

August 18, 2019

1/4
Please reload

Tuoreimmat