#WeRunHelsinki-joulukalenteri: Luukku 15

December 15, 2017

 

Tämän vuoden joulukalenterissa availlaan luukkuja #WeRunHelsinki-hengessä. Esittelemme 24 Runner’s High:n valmentajien valitsemaa Helsingin suosikkijuoksukohdetta ja höystämme näitä paikkaan sopivalla treenillä.

LUUKKU 15: PIRKKOLA

Yksi tunnetuimpia Helsingin juoksukeskittymiä on Pirkkola ja sen ympäristö. Pirkkolan tiilimurskarata toimii alueen sydämenä yhdessä tekonurmikkokenttien, jäähallin, uimahallin ja uimakupan kanssa. Alueen rajaa legendaarinen Hiekkakolmonen, mikä on toiminut helsinkiläisjuoksijoiden pyhiinvaelluspaikkana jo vuosikymmenien ajan.

TREENI: 3 x 3 KM PIRKKOLAN HIEKKAKOLMOSTA

 

Pirkkolan Hiekkakolmonen on yhtenäinen hieman vajaa kolmen kilometrin kierros joka sisältää vaihtelevaa hiekkapohjaista maastoa. Virallinen lähtöpaikka on uimakuopan kulmalta ja kierrosta juostaan perinteisesti vastapäivään. 3 km toistot on Pirkkolan klassikkotreeni.

Voit aloitella rennosti ensimmäisen toiston hyvää reipasta maratonvauhtia, seuraavan noin puolimaratontahtia ja viimeisen hieman 10 kilometrin kisavauhtia hillitymmin. Näin treeni säilyy jälleen nousujohteisena mutta on hyvin rakentava kokonaisuus. Pirkkolan hiekkakolmosta on mahdotonta juosta tasavauhtisena joten keskity rentoon ja vauhdikkaaseen tykitykseen erityisesti Hämeenlinnanväylän puoleisella yli 500 metrin alamäessä. Ota palautusta muutama minuutti ja uuteen toistoon.


Pirkkolan Hiekkakolmonen Movescountissa.

Please reload

Kuumimmat

Runner's High:n maratonmatka Malagaan joulukuussa

February 3, 2020

1/5
Please reload

Tuoreimmat