ELINSIIRTOURHEILIJA 

 PINJA SÖYRILÄ 

Viisi vuotta sitten Pinja Söyrilä pystyi ainoastaan unelmoida juoksusta. Äkillinen lomareissulla tapahtunut sairaskohtaus oli juuri todettu kriittiseksi maksanvajaatoiminnaksi ja Pinjalle oli suoritettu maksan elinsiirto.

 

Toivuttuaan leikkauksista Pinja halusi herättää uudestaan intonsa juoksuun, vaikka kunto kesti aluksi vain yhden kerran Töölönlahden ympäri kävely-hölkkäilyn.

 

Maratonit ja puolimaratonit kieltäneet lääkärit antoivat Pinjalle luvan juosta lyhyempiä matkoja. Syksyllä 2014 Pinja otti yhteyttä Runner's High:n valmennukseen asetettuaan tavoitteekseen osallistumisen elämänsä ensimmäisiin ratajuoksukilpailuihin:

 

"Keväällä 2014 päätin, että osallistun elämäni ensimmäisiin elinsiirtourheilun arvokisoihin (MM-kisat Argentiinassa) ja tiesin, että tulisin tarvitsemaan valmentajan apua. Koin eri vaihtoehtoja etsiessäni, että Runner's High'lta löytyi osaamista eritasoisten juoksijoiden valmennukseen, myös tällaisen juoksua vasta tavoittellisesti aloittelevan."

 

Valmentajamme ja entinen pika- ja keskimatkojenjuoksija Carita Riutta otti haasteen vastaan:

 

"Toki Pinjan tausta herätti aluksi useita kysymyksiä esimerkiksi siitä kuinka paljon treeniä ja juoksua voisi harjoitusohjelmaan laittaa. Yhdessä Pinjan kanssa juteltuani teimme suunnitelman tavoitteena kilpailla Argentiinassa elokuussa 2015 matkoilla aina satasesta 800 metriin."

 

Koska Pinjalla ei ollut aiempaa ratajuoksijataustaa henkilökohtaisessa harjoitusohjelmassa keskityttiin aluksi paljon juoksutekniikkaan ja monipuolisten juoksuharjoitteiden kautta kunnon kehittämiseen. Telinelähtöjäkin opeteltiin.

 

"Juoksutekniikkani on kehittynyt todella paljon - jos alussa mitään tekniikkaa ylipäätään oli. Samoin kunto on kehittynyt. Olen oppinut tekemään täysin erilaisia treenejä kuin koskaan aiemmin, ja samalla oppinut paremmin ymmärtämään itseäni juoksijana. Caritalta on tullut valmennuksen lisäksi paljon neuvoja ja tukea. Valmennuksessa tulee takuuvarmasti tehtyä asiat paremmin kuin pelkästään yksin treenatessa, ja sen myötä juoksua kohtaan on syntynyt kovempi palo."

 

Pinjan tavoite kisaamisesta toteutui ja hän juoksi elinsiirronsaaneiden MM-kilpailuissa elokuussa 2015.

 

Pinjasta lisää hänen blogissaan: http://happyfeetpinja.blogspot.fi/

TUTUSTU MYÖS MUIHIN MENESTYSTARINOIHIMME

RUNNER'S HIGH OY

+358 44 205 0310

valmennus @ runhigh.fi
Kap Hornin katu 7
00220 Helsinki
y-tunnus: 2399164-4

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

#WERUNHIGH

#PIMPMYRUN