PARISKUNTANA KOHTI 

 LIIKUNNALLISEMPAA  

 ELÄMÄNTAPAA 

Sanna ja Henri ovat käyneet Runner's High:n harjoituksissa ensi maratonkoulussa ja siitä jatkaneet maratonklubiin.

 

"Valmentajasta riippumatta RH:n treenit ovat perinpohjaiset ja monipuoliset – niissä on aina alkuverryttely ja -venyttely, tekniikkaosio, itse treeni, verryttely ja venyttely. Jokainen saa juosta niissä omalla tasollaan ja treenejä pelkäämättä." Henri, 49

 

Neljä vuotta sitten Henri kärähti työpaikan 45-vuotistarkastuksessa – oli ylipainoa, verenpainetta, kolestrolia, liikkumattomuutta ja huonot elintavat. Oli aika nousta sohvalta ja lähteä liikkumaan.

 

Muutoksen tekeminen ei ollut helppoa: "Se oli kova paikka koskaan urheilemattomalle ihmiselle; ei ollut rutiinia, ei verkostoa eikä keinoja. Juoksusta ja harjoittelusta emme tienneet mitään," Henri kuvaa hänen ja vaimonsa Sannan lähtökohtia.

 

Vuoden vaihtuessa tammikuussa 2012 molemmat päättivät hakea apua ja tietoa harjoittelusta, niinpä he hakeutuivat Runner’s High’n tasotestiin saadakseen selville kuntotasot ja sykerajat. Samalla he ilmoittautuivat myös Runner's High:n maratonkouluun.

 

"Aloitimme tasotestillä selvittääksemme lähtökohdat tekemiselle ja otimme myös maratonkoulun sekä harjoitusohjelman. Tuomo Salonen on laatinut tarkkuudella ja huolellisuudella ohjelmiamme; olemme pysyneet ehjinä. Yhtenä isona tekijänä on ollut juoksua tukevien harjoituksien lisääminen ohjelmaan. Helposti addiktoituvalle ihmiselle tämä on sopinut hyvin; on saanut tehdä vaihtelevia harjoituksia ja paljon, silti kokeneempi valmentaja on pitänyt huolen ettei kokonaiskuormitus ole noussut liialliseksi. Olemme juurruttaneet urheilullisen elämäntavan ja säännöllisen, vaihtelevan harjoittelun arkipäivään," kertoo Henri harjoittelusta.

 

Henri kävi kontrollissa asioista, joista hän oli narahtanut 45-vuotistarkastuksessa. Ilokseen Henri sai kuulla, että treeni oli purrut - ja purrut kunnolla; verenpaine oli laskenut optimaaliselle tasolle, muut veriarvot olivat parantuneet, ylipaino sulanut ja lihakset kasvaneet.

 

"Suurin muutos on kuitenkin tapahtunut elämänlaadussa – se on parantunut huomattavasti ja arkiseen aherrukseen on tullut rutkasti lisää energiaa. Ammattitaitoiset valmentajat, loistavat sykepohjaiset ohjelmat ja tärkeimpänä mielettömän tuki- ja vertaisverkoston erilaisten treenaavien ryhmien kautta muodostavat melkoisen ympäristön harrastaa juoksua. Juoksuharrastus yhdistääkin hyvin erilaisia ihmisiä ja on ollut hienoa tutustua sellaisiin ihmisiin, joita ei olisi välttämättä muutoin ikinä tavannut. Runner’s High valmennuksissa huumori ja positiivinen, kannustava ilmapiiri on eräs tärkeimmistä harjoittelun tukipilareista," summaa Henri.

 

TUTUSTU MYÖS MUIHIN MENESTYSTARINOIHIMME

RUNNER'S HIGH OY

+358 44 205 0310

valmennus @ runhigh.fi
Kap Hornin katu 7
00220 Helsinki
y-tunnus: 2399164-4

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

#WERUNHIGH

#PIMPMYRUN