Helsinki Half Marathon juostaan 11.6.! Vielä ehdit mukaan.

Tule mukaan Helsingin upeimmalle puolimaratonille 11.6.2016

Helsinki Half Marathonin reitti on kiistatta kaupunkimme maantiejuoksutapahtumien kaunein. Merellisellä matkalla pääset nauttimaan kaikista merkittävistä nähtävyyksistä. Haastattelimme kolmatta kertaa järjestettävän kaupunkipuolikkaan reitin suunnitellutta juoksuvalmentaja Tapani Virtasta. Hän suostui paljastamaan myös millä taktiikalla kisassa rikotaan ennätyksiä.

"Helsingissä ei ole toista näin keskeisillä paikoilla kiertävää puolimaratonia. Huolimatta kaupunkimme kumpuilevasta luonteesta, olemme onnistuneet tekemään reitistä niin tasaisen kuin mahdollista. Koko matka juostaan käytännössä asfaltilla. Ennätykset ovat siis mahdollisia harrastajille ja kansainvälisen tason kilpajuoksijoille." Reitin suunnittelussa sekä tapahtuman aikaisissa liikennejärjestelyissä on merkittävässä roolissa ollut hyvä yhteistyö kaupungin viranomaisten kanssa.

Reittikuvaus

Lähtöpaikka on tänä vuonna siirretty Alma-talon edustalle, jotta juoksijoille saadaan enemmän tilaa ennen Baanan suoraa. Reitti kiertää merellisen Kaivopuiston, koukkaa Katajanokan ympäri ja kurvaa Merihaan kautta kohti rakenteilla olevaa Kalasatamaa. Arabianrannan jälkeen seuraa neulamutka ennen kuin juoksijat suuntaavat takaisin kohti keskustaa.

Paluumatkan tunnusmerkiksi nousi jo viime vuonna noin puolen kilometrin mittainen nousu Mäkelänrinteen ja Itä-Pasilan alueella. Siihen mennessä matkaa on taivallettu 17 kilometrin verran. Sitä seuraavan junaradan varren suoran jälkeen voi nauttia jo loppusilauksesta, kun Töölönlahden kauniit ulkoilumaisemat ja kannustajien kiritys saattelevat kisaajat Finlandia-talon edessä olevaan maaliin.

Merellisen reitin yksi vaikuttavimpia kohtia on 6,5 kilometrin kohdalla sijaitseva Kauppatori, jossa lenkkeilijät joutuvat normaalisti pujottelemaan turistien ja lokkien seassa. Helsinki Half Marathonin juoksijat saavat kuitenkin ainutkertaisen elämyksen päästessään kerrankin juoksemaan esteettä torikojujen halki samalla kun torimyyjät ja asiakkaat hurraavat ennätyssuorituksiin.

"Kesäaamun juoksu heräävässä Helsingissä on ehkä parasta mitä on. Ainutlaatuinen tunnelma syntyy juoksijan kokoisesta kisasta, paljon kehuja keränneestä reitistä, hyvistä järjestelyistä sekä tietenkin Suomen parhaista afterruneista."

Tärpit kannustajille

Kannustajille löytyy reitin varrella paljon hyviä paikkoja kiritykseen. Samalla voi nauttia vaikka piknikistä isommallakin porukalla esimerkiksi Kaivopuistossa, Arabianrannassa tai vastavalmistuneen Töölönlahden puiston alueelle, joka sijaitsee sopivasti kisan lähtö- ja maalialueiden välissä. Jos haluaa huutaa juoksijoille tarpeellista extrabuustia yhdessä cheerleadereiden kanssa, niin kannattaa sijoittua Mäkelänrinteen uimahallin takana sijaitsevan mäen varteen.

Musiikkia ja viihdettä on tarjolla useammassakin paikassa. Yhteistyö Kallion Musiikkikoulun

kanssa jatkuu kolmatta vuotta. Kaivopuistossa kitarasooloista voi nauttia Café Caruselin ja Café Ursulan kohdalla. Meritullintorin majakkalaiva Relandersgrundista kantautuu viulu- ja pianomusiikkia. Arabianrannassa puolestaan esiintyy Kallion musiikkikoulun lauluryhmä. Töölönlahdella pääsee jammailemaan nostalgisen actionmusan tahtiin, kun leffa- ja tv-sarjatunnareita soittava Rundfunk rytmittää juoksijat huikeaan loppukiriin.

Vinkit reitin juoksemiseen

Tapani paljastaa vielä lopuksi omat vinkkinsä siitä, miten Helsinki Half Marathon kannattaa juosta.

"Ensimmäiset 15 kilometriä ovat suhteellisen helppoa juostavaa ennen kuin Itä-Pasilan mäet alkavat. Niin sanotulla positiivisella splitillä voi siis juosta ennätyksen eli ensimmäisen puoliskon lujempaa kuin toisen. Jätä kuitenkin hitusen voimia varastoon, että selätät lopun mäkiosuuden. Vaikka meillä on aamustartti, niin etenkin hellepäivänä lämpötila nousee nopeasti, joten kannattaa juoda jokaisella tankkauspisteellä, joita on viiden kilometrin välein."

Helsinki Half Marathonin reittiin pääsee tutustumaan etukäteen lauantaina 28.5. klo 11.00. Yhteislenkki lähtee Finlandia-talon edestä ja vauhtiryhmiä on kolmelle tahdille. Lisätietoja ilmaisesta yhteislenkistä Facebook-tapahtumasta.

Ilmoittautumiset lauantaina 11.6.2016 klo 8:45 starttaavalle Helsinki Half Marathonille sulkeutuvat 28.5. joten vieklä ehdit ilmoittautua mukaan: http://hhm.tapahtumiin.fi/fi/

Kuumimmat
Tuoreimmat
Arkisto
Tagit

RUNNER'S HIGH OY

+358 44 205 0310

valmennus @ runhigh.fi
Kap Hornin katu 7
00220 Helsinki
y-tunnus: 2399164-4

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

#WERUNHIGH

#PIMPMYRUN