#WeRunHelsinki-joulukalenteri: Luukku 2

December 2, 2017

 

Tämän vuoden joulukalenterissa availlaan luukkuja #WeRunHelsinki-hengessä. Esittelemme 24 Runner’s High:n valmentajien valitsemaa Helsingin suosikkijuoksukohdetta ja höystämme näitä paikkaan sopivalla treenillä.

LUUKKU 2: TÖÖLÖNLAHTI

Helsingin sydämessä asuvien liikkujien mekka on Töölönlahti. Reilun kahden kilometrin rinkiä hinkataan ympyrää vaikka kaupungissa avautuu erittäin hienoja juoksuväyliä joka suuntaan. Monipuolisuutta hakeva töölönlahtiliikkuja kääntää välillä suuntaa. Ja mikseipä kääntäisi, onhan Töölönlahti näyttävä ja hieno juoksukohde.  Kuten ykkösluukun Baana, myös Töölönlahti on isossa osassa monia helsinkiläisiä kaupunkijuoksutapahtumia ja Linnunlaulun mäki monien juoksijoiden kiroilunkohde. Tänään 2.12. Joulujuoksu starttaa ja päättyy Finlandia-talolle ja Töölönlahti kierretään osana sekä viiden että 10 kilometrin lenkkiä.


TREENI: MK-KIERROS

Ainoa oikea tapa tutustua Töölönlahteen on vetää kierrosta ympäri täysin ylikovaa koska "Töölönlahdelle ei kehtaa mennä hölkkäämään".

Siksi päivän treeni onkin talla pohjassa tintattava maksimikierros (n. 2,15 km).

Älä kuitenkaan lähde kylmiltään vetelemään maksimia vaan käytä huolellisesti aikaa verryttelyyn. Yksi tai kaksi kierrosta pohjille kevyttä hölkkää valeasussa, huolelliset dynaamiset venyttelyt ja muutamat juoksutekniikkakoordinaatiot. Ennen starttia muutamat avaavat terävät juoksupätkät koneen käynnistämiseksi. Nopein tapa juosta Töölönlahti ympäri on vastapäivään jolloin Linnunlaulun mäki tulee jyrkkänä ja lyhyenä, mutta alamäki on rullattava ja pitkä. Maksimikierroksen jälkeen yksi tai kaksi kevyttä kierrosta loppuverryttelynä.


MK-kierrokseen sopiva reittikartta Movescountista.

Please reload

Kuumimmat

Elokuussa 2020 alkavat juoksuryhmät

August 3, 2020

1/2
Please reload

Tuoreimmat