#WeRunHelsinki-joulukalenteri: Luukku 6


Tämän vuoden joulukalenterissa availlaan luukkuja #WeRunHelsinki-hengessä. Esittelemme 24 Runner’s High:n valmentajien valitsemaa Helsingin suosikkijuoksukohdetta ja höystämme näitä paikkaan sopivalla treenillä. LUUKKU 6: KAISANIEMI Itsenäisyyspäivän kunniaksi valikoimme joulukalenteriimme itseoikeutetusti Kaisaniemen, 1890-luvun Helsingin ykkösyleisurheilukohteen ja Helsingin ensimmäisen tärkeän urheilupaikan. Kaisaniemen puisto on koti myös Suomen vanhimmalle hengissä olevalle juoksutapahtumalle Kaisaniemen Juoksulle. Kaisaniemen juoksu juostiin ensimmäisen kerran vuonna 1929 ja ensi syksynä tulee täyteen 88. kerta. Muutama sotavuosi jäi väliin mutta muuten on yhtenäisesti juostu ja perinne jatkuu nykyään viiden kilometrin ja puolimaratonin juoksuilla. TREENI: KAISANIEMEN PIIKKI Taannoisina vuosikymmeninä yksi suosituimmista juoksumatkoista oli piikki eli 25 kilometriä. Myös Kaisaniemen juoksussa aikanaan juostiin piikkiä ja kansanperinteen mukaan reittinä oli kilometrin rinki jota juostiin 25 kilometriä ympäri Kaisaniemen puistoa. Siitä syystä ehdoton valinta Itsenäisyyspäivän harjoitukseksi on 25 kilometrin piikki noin kilometrin rinkiä kiertäen. Voit tehdä sen kevytvauhtisena pitkänä lenkkinä tai maratontyylisenä treeninä nostellen vauhtia esimerkiksi jokaisen viiden kilometrin välein niin että viimeinen vitonen kutitellaan maratonvauhtia tai mennään vähän sen yli. Mukavaa kiertämistä!

Kaisaniemen Piikkiin sopiva reittikartta Movescountista.

Kuumimmat
Tuoreimmat
Arkisto
Tagit

RUNNER'S HIGH OY

+358 44 205 0310

valmennus @ runhigh.fi
Kap Hornin katu 7
00220 Helsinki
y-tunnus: 2399164-4

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

#WERUNHIGH

#PIMPMYRUN