#WeRunHelsinki-joulukalenteri: Luukku 22

December 22, 2017

 

 

Tämän vuoden joulukalenterissa availlaan luukkuja #WeRunHelsinki-hengessä. Esittelemme 24 Runner’s High:n valmentajien valitsemaa Helsingin suosikkijuoksukohdetta ja höystämme näitä paikkaan sopivalla treenillä.

LUUKKU 22: LAAKSO

Laakso on Helsingin Keskuspuiston eteläisin osa ja portti Keskuspuiston herkkuihin. Tästä alkaa monen kaupunkilaisjuoksijan pelkäämä erämaa, jonne ei kovin helpolla uskalla lenkkareitaan sujauttaa. Huoli on kuitenkin turhaa. Laakso on varsin miellyttävä ja helposti lähestyttävä. Laaksosta lähtevät ratsastusstadionin nurkalta hyvä kattaus metsäpolkuja ja tietenkin myös hiekkareittejä

TREENI: 5 KM TERÄVÄ VAUHTILEIKITTELY

Edellisluukun maratontreenin päälle sopii hyvin terävä vauhtileikittely. Jos olet yksin liikenteessä, voit vetää sen perinteisenä yksi tolpanväli kovaa, yksi tolpanväli hiljaa tai kaksi tolpanväliä kovaa, kaksi tolpanväliä hiljaa. Voit myös aiempien leikittelyiden tapaan ottaa kevyet välit kävelynä. Vaihdos saa olla terävä, kunhan potkua riittää loppuun saakka.

 

Voit myös tehdä vauhtileikittelyn kaverin kanssa niin, että lähdette yhdessä hölkkäämään ja vauhtia lähdetään nostamaan aina, kun toisesta siltä tuntuu. Tämä kehittää mukavasti rytminvaihdoskykyä ja saa lisäbuustia pienestä kilpailuefektistä. Voitte tietenkin keskenään sopia tarkemmat säännöt, mutta vetojen pituus kannattaa pitää suhteellisen terävänä, että vauhti säilyy hyvänä.


Laakson vauhtileikittelyyn sopiva reittikartta Movescountista.

Please reload

Kuumimmat

Elokuussa 2020 alkavat juoksuryhmät

August 3, 2020

1/2
Please reload

Tuoreimmat
Please reload

Arkisto
Please reload

Tagit