Antti Ihamäki

Antti on 24-vuotias kestävyysjuoksija ja aloitteleva valmentaja Jyväkylästä. Alun perin Antti on lähtöisin Alajärveltä. Juoksua hän on harrastanut tavoitteellisesti 13-14-vuotiaasta asti. Sitä ennen Antti harrasti monipuolisesti eri palloilulajeja, kunnes huomasi jäävänsä hopealle jokaisessa nopeutta vaativassa pallontavoittelutilanteessa. Antti on valmentanut itse itseään vuodesta 2017. Menestyskään ei ole ollut lainkaan hullumpaa, sillä tutun valmentajan alaisuudessa on tullut SM-mitaleja parin viime vuoden sisään mukavasti.

Juoksua Antti harrastaa enimmäkseen kilpaurheilullisista näkökulmista. Itsensä ylittäminen, kehittyminen ja pystyvyyden tunteet ovat hänen mukaansa juoksemisen parasta antia. Tokihan Antti nauttii juoksemisesta itsessäänkin, ja terveys ja fyysinen kunto pysyvät samalla mukavasti yllä. Juoksu on hänelle kilpaurheilijana tietysti merkittävä osa arkea, mutta lopulta se on ainoastaan tärkein ei niin tärkeä asia.

Erityisistä juoksumuistoistaan Antti mainitsee seuraavan: Joskus junnuna menetin SM-maantiellä johdon viimeisessä mutkassa, joka oli huonosti merkattu. Juoksin 50 metriä harhaan ja tulin lopulta kolmantena maaliin. Protestin kautta kuitenkin minut tuomittiin voittajaksi. Siinä tuli aika laaja tunneskaala käytyä läpi.

Valmentajana Antti on kannustava ja pyrkii menemään posin kautta. Hän pyrkii parhaansa mukaan jakamaan vuosien mittaan kertynyttä osaamistaan valmennettavilleen. Antin teeseihin kuuluu: ”Jos osaa juosta kovaa, niin osaa myös hiljaa.” Hän painottaakin vetämissään harjoituksissa kovavauhtisen juoksun ja nopeuden merkitystä tekniikan parantajana ja vauhtireservin tuojana. Tämä ei toki tarkoita kieli vyön alla raatamista. Omaksi suosikkitreenikseen Antti mainitsee 400 metrin vedot lyhyellä palautuksella 5000 metrin kisavauhdilla. Valmennettavilleen Antti haluaa tuoda ahaa-elämyksiä ja uusia ideoita, miten kehittää itseään. Samaa sapluunaa junnaamalla ei kehity.

Liikuntabiologian opiskelu ja urheilu vievät leijonanosan Antin ajasta, mutta sen lisäksi hän katselee kavereidensa kanssa lätkää ja potkupalloa TV:stä. Lisäksi kesäisin frisbeegolfia tulee kuuleman mukaan heiteltyä.

Antin valmennukseen pääsee: