Linnea Harala

Linnea aloitti kilpailemaan Somerniemen Veikkojen yleisurheilun viikkokilpailuissa 8-vuotiaana. Into kilpailemiseen oli kova alusta alkaen ja lapsena hän voittikin aina pidemmät juoksumatkat. Lapsuudessaan Linnea harrasti monipuolisesti eri urheilulajeja ja yläasteikäisenä hän aloitti tavoitteellisen harjoittelun keskimatkoille. Vuosien varrella juoksukilometrejä ja harjoitustunteja on kertynyt roimasti ja homma jatkuu edelleen tavoitteellisesti harjoitellen ja kilpaillen. Linnean parhaita saavutuksia ovat nuorten sarjojen lukuisat SM-mitalit eri matkoilla sekä Kalevan kisojen 4. sija 3000m esteissä vuonna 2019.

Linnean mukaan parasta juoksemisessa on kaikki! Erityisesti hän nauttii juoksun mahdollistamasta vapauden tunteesta ja juoksemisen helppoudesta; ei tarvita välineitä eikä erityisiä tiloja.

Parhaita juoksumuistoja Linnealle ovat onnistuneet kilpailut sekä harjoitusleirit eri puolilla maailmaa. Etenkin Kenian ylängöillä vietetyt leirit ovat erityisen rakkaita juoksumuistoja.

Valmennusfilosofiastaan Linnea kertoo: ”Tärkeintä ovat liikkumisen ilo ja onnistumisen elämykset!” Valmentajana hän on kannustava ja lempeästi opastava. Omiksi lempiharjoituksikseen Linnea mainitsee kovat vedot radalla. Valmennuksissaan Linnea vetää mielellään tekniikkaa ja lyhyempiä tekniikkajuoksuja radalla.

Vapaa-aikansa Linnea kuluttaa monipuolisen harjoittelun parissa. Juoksemisen lisäksi hän pitää erityisesti maantiepyöräilystä, liikkuvuusharjoittelusta sekä metsävaelluksista.

Linnean osaavasta valmennuksesta pääsee nauttimaan: