Veera Mensonen

Veera on urheillut ja liikkunut monipuolisesti pienestä pitäen. Nuorempana hänen lajivalikoimiinsa kuului yleisurheilua, hiihtoa, lentopalloa, tanssia ja koiran kanssa agilityä. Lukioikäisenä lajiksi valikoitui kestävyysjuoksu. Palkintokaapissaan Veeralla on useita nuorten SM-mitaleita, joista tuorein on 1500m kulta N22-sarjasta SM-halleista vuodelta 2021. Tällä hetkellä Veera asuu Kuopiossa.

Parasta juoksemisessa on Veeran mukaan juoksemisen tuoma hyvä olo. Lisäksi juoksemisen parhaita puolia ovat sen mukanaan tuomat ystävät ja erilaiset kokemukset.

Erityisistä juoksumuistoistaan Veera mainitsee syksyn 2017 nuorten maaottelureissun Ruotsiin. Suomen joukkueella oli tuolloin huikea tiimihenki,. Joukke voitti maaottelun ja Veera itse onnistui juoksemaan myös oman ennätyksensä.

Suosikkitreeneikseen Veera mainitsee harjoitukset, joissa  juostaan ensin vauhtikestävyysalueella ja lopuksi kiristetään tahtia kovemmaksi. Kilpailukaudella suosikkitreenejä ovat 200 metrin vedot piikkarit jalassa.

Valmentajana Veeran mielestä tärkeää on, että treeneissä on mukavaa. ”Omia tavoitteita kohti edetään maltilla ja omaa kroppaa kuunnellen.”

Urheilijana suurin osa Veeran vapaa-ajasta kuluu treeneissä. Treenien ulkopuolella hän tykkää olla perheen ja ystävien kanssa sekä lukea kirjoja.

Veeran valmennusosaamista pääsee hyödyntämään: