Lasse Karikoski

Lasse kertoo olevansa keski-ikäistyvä, mutta lapsenmielinen perheenisä, joka nauttii urheilusta ja liikunnasta niiden kaikissa muodoissa. Elantonsa hän ansaitsee hierojana ja valmentajana. Molemmat ammatit ovat Lasselle sellaisia, joissa työ ei tunnu työltä.

Lassella on vahva palloilutausta. Hän on 7-vuotiaasta kilpaillut mm. tenniksessä, sulkapallossa, golfissa, salibandyssa. Suurimmat meriitit ovat golfista. Myös kuntosalilla on aikanaan tullut notkuttua. Juoksua Lasse on harrastanut tavoitteellisesti kymmenisen vuotta. Juoksukärpäsen puraisu olikin sen verran voimakas, että muut lajit ovat jääneet vahvasti taka-alalle. Tokihan Lasse harjoittaa säännöllisesti kestävyysjuoksun ohella myös muitakin kestävyysliikunnan muotoja. 

Parasta juoksemisessa on Lassen mukaan sen tuoma vapaus. ”Kun antaa jalkojen vain viedä, voi päästää irti arjesta, uppoutua hyvään äänikirjaan, podcastiin tai lempimusiikkiin. Kovemman treenin tuoma endorfiiniryöppy tuottaa poikkeuksetta mahtavan olon koko kroppaan.” Juoksemisella on erittäin iso merkitys Lassen elämässä yhdessä perheen ja läheisten sekä innostavien ja palkitsevien töidensä ohessa.

Erityisimmistä juoksumuistoistaan Lasse nostaa esiin vuoden 2019 Frankfurtin maratonin. Siellä hän juoksi oman ennätyksensä erittäin onnistuneella suorituksella. ”Negative split ja 18 minuutin parannus aiempaan ennätykseen, mikäs sen parempaa!”

Lasse kertoo olevansa mielestään mukava valkku, ei vakava… Valmennusfilosofiansa hän pohjaa vahvasti positiivisen kautta asioihin lähestymiseen. Jokaisen valmennettavansa hän pyrkii ottamaan yksilönä ja tekemään sen mukaan päätökset vaatimustason ja kommunikointikeinojen suhteen. Lasse pitää kovasti kiihtyvistä harjoituksista, joissa on selkeästi määritetyt nopeuden noston kohdat. Yassot on Lassen mielestä myös mainio klassikko. Valmentajana Lassen mieleen on mikä tahansa harjoitus, jossa pääsee kannustamaan ja osaltaan mahdollisesti buustaamaan valmennettavia
parhaaseen mahdolliseen suoritukseen.

Vapaa-aikansa Lasse kuluttaa pitkälti liikkuessa – juosten, pyöräillen, kickbikella, luonnossa kävellen, hiihtäen. Jos vain aikataulut antavat myöten, Lasse on helppo houkutella mihin tahansa aktiviteettiin. Perheensä kanssa hän pyrkii viettämään mahdollisimman paljon aikaa, erityisesti ulkoillen ja urheillen.

Lassen valmennukseen pääsee: