Joonas Lehtinen

Taustalla on erittäin liikunnallinen lapsuus Turussa pihapeleistä rulla- ja lumilautailuun. Teini-ikään asti yleisurheilun rinnalla kulki jalkapallo, joka sai sitten jäädä tavoitteellisemman juoksuharrastuksen tieltä. Kestävyysjuoksun saralla juniorisarjoissa menestystä tuli 17-sarjasta 22-sarjaan. Henkilökohtaisia nuorten SM-mitaleita kertyikin vuosien mittaan reilu 20. Yleisessä sarjassa parhaina saavutuksina ovat 1500 metrin pronssi Kalevan kisoista (2013) sekä hopeaa ja pronssia samaiselta matkalta SM-halleista (2013 ja 2010). Lisäksi Joonas pääsi sovittamaan maajoukkuenuttua ylleen sekä nuorten sarjoissa että yleisessä sarjassakin.

Parasta juoksemisessa on Joonaksen mukaan sen mukana tulleet hienot kokemukset niin kilpailuista kuin treenileireiltäkin. Lisäksi suuri osa hänen tärkeimmistä kavereistaan ja ystävistään on tullut juoksun kautta. Vaikka kilpajuoksu on enimmäkseen taakse jäänyttä elämää, on juoksemisesta muodostunut Joonakselle merkittävä osa arkipäiväistä elämää.

Erityisiä juoksumuistoja on Joonaksen mukaan kertynyt niin paljon, että niistä saisi kirjan koottua. Yhden erityisen tapauksen hän nostaa mielellään esiin. Joonas on Helsingissä voittamaton katumaililla.

Valmennuksen osalta Joonas suosii monipuolista lenkkeilyä ja erilaisia VK-treenejä. Aiemmin hän teki itse mieluiten ratavetoja piikkarit jalassa, mutta nykyisin vauhtikestävyystreenit ja porukassa juostut pitkät lenkit vievät näistä voiton. Valmennustilanteissa Joonas teettää mielellään juoksutekniikkaa ja mäkivetoja.

Vapaa-ajallaan Joonas viihtyy enimmäkseen Espoossa perheensä parissa. Itseään hän luonnehtii Espoossa asuvaksi joensuulaistuneeksi turkulaiseksi.

Joonaksen valmennusosaamista pääsee hyödyntämään: