kuva: Pekka Stenholm

Simo Wannas

Aktiiviaikoinaan Simo panosti juoksemiseen paljon ja parhaimpana vuotenaan juoksukilometrejä kertyi yli 8500. Juoksemisen myötä Simo kiersi ympäri maailmaa kilpailuissa ja harjoitusleireillä. Nykyään hän asuu Kenian Eldoretissä 2100 metrin korkeudella merenpinnasta, juoksijoiden paratiisissa, jonne Simo saapui ensi kerran vuonna 2005 harjoitusleirille.

Parasta juoksemisessa on Simon mukaan sen mukana tulleet tunteet, muistot, kokemukset ja itsensä ylittämisen fiilikset. Näitä muistoja hän pääsi keräämään paljon aktiiviaikanaan. Nykyään Simo kertoo saavansa samoja tunteita valmennettaviensa onnistumisista.

Erityisistä juoksumuistoistaan Simo nostaa esille maastojuoksun Suomen mestaruuden vuodelta 2005. Samalta vuodelta on muitakin erityisiä muistoja, kuten 1500 metrin kisa Turussa, jossa Simo kaatui juoksun tiimellyksessä. Hässäkästä harmistuneena hän varasi seuraavalle aamulle lennot Kööpenhaminaan, jossa oli tarjolla iltakisana 5000 metriä. Köpiksessä tossu liikkui. Simo voitti kisan loppukirissä (kuinkas muutenkaan) ja juoksi lisäksi ennätyksensä.

Valmennuksessaan Simo pyrkii ottamaan huomioon valmennattavansa ominaisuudet juoksijana ja muun elämän rasitukset, jotta harjoittelun kokonaisuus olisi sopiva ja kehittävä matkalla kauden päätapahtumaan. Harjoittelun rytmitys ja kausijako ovatkin Simon ohjelmissa isossa roolissa.
Valmentajana suosikkiharjoituksikseen Simo mainitsee maratonille valmistavalla jaksolla pitkät vaativat juoksulenkit ja maratonvauhtiset pitkät intervallit.

Vapaa-aikansa Simo viettää poikansa kanssa leikkien. Muuten vapaa-aika ja työ menevätkin hänellä pitkälti päällekkäin. Simo seuraa aktiivisesti maailman juoksutapahtumia.

Simon osaavasta valmennuksesta pääsee nauttimaan: