Tero Forsberg

Tero on entinen moukarinheittäjä, jonka juoksuharrastus alkoi oikeastaan Runner’s High:n perustamisesta. Tero oli perustajatiimin ainoa jäsen, jolla ei ollut kilpajuoksutaustaa, mutta pienen vedonlyönnin kautta hän aloitti heti treenit ensimmäiselle puolimaratonilleen. Nykyään hyvin satunnaista futiksen pelaamista ja punttien kolistelua lukuun ottamatta kaikki Teron treenaaminen keskittyy juoksuun.

Moukarinheitossa menestys jäi junnuvuosiin ja pariin nuorten SM-mitaliin, aikuisten tasolla Tero pääsi muutaman kerran mukaan Kalevan kisoihin, mutta ei koskaan finaaliin asti.

Opiskelupolku kulki Mäkelänrinteen Urheilulukion kautta Otaniemeen TKK:lle/Aalto-Yliopistoon, josta Tero valmistui vuonna 2012 tuotantotalouden diplomi-insinööriksi. Sen jälkeen Tero oli duunissa IT-alalla, kunnes vuonna 2018 siirtyi täysipäiväisesti Runner’s High:n toimitusjohtajaksi.

Parasta juoksemisessa on Teron mukaan sen tietynlainen yksinkertaisuus, mutta samaan aikaan myös monipuolisuus. ”Treenaamaan voi lähteä kotiovelta ja pakollinen varustus on varsin minimaalinen. Toisaalta apuvälineillä (mun tapauksessa lähinnä sykettä mittaava urheilukello) ja monipuolisella harjoittelulla saa suoraviivaiseen lajiin paljon ulottuvuuksia.” Mieluista juoksussa on lisäksi Teron mukaan sen ääripäät; ajoittain jopa meditatiiviset pitkät ja rauhalliset lenkit omissa ajatukissaan ja toisessa päässä taas vauhdikkaammat treenit, joissa saa ottaa itsestään kunnolla irti. ”Ja sen verran tätä vanhaa teekkaria vielä kiehtoo data ja numerot, että ehkä mielenkiintoisinta juoksussa on itsensä ja omien sykealueidensa tunteminen, ja sitä kautta harjoittelun rakentaminen sykkeiden kautta.”

Tärkeimmistä juoksumuistoistaan Tero mainitsee ensimmäisen puolimaratoninsa Münchenissä vuonna 2011. Tämä oli samalla Teron ensimmäinen massajuoksutapahtuma. ”Täysin olemattomasta juoksukunnosta oli saatu kasaan sellainen juoksija, että lähtöviivalla oli jo jotain uskoa suorituksen läpimenoon, ja jopa kahden tunnin alitukseen.” Teron mukaan pisin lenkki sitä ennen oli ollut vain 14 kilometriä, joten aivan varmaksi ei voinut tietää, mitä loppumatkasta tulee tapahtumaan. ”Tunnelma tapahtumassa tuntui massajuoksudebytantille jotenkin tosi mahtavalta, ja kannustuspisteet ja yleinen kannustus reitillä ylipäänsä antoi voimia.” Tuolloin Tero oikeasti tajusi, millainen elämys juoksutapahtuma voi olla. ”Ja tietysti homman kruunasi loppukirivoitto Stadionin portin jälkeen kaverista (Terveisiä Jaskalle), jonka kanssa olin juossut lähes koko matkan, mutta joka ehti jo vikalla kilsalla repäistä pienen eron.”

Vapaa-aikansa Tero viettää penkkiurheilijana futiksen parissa sekä tietenkin laadukaan bissen, jota hän juomisen lisäksi myös tekee ja myy. Eikä unohdeta juoksuakaan, sillä Tero viihtyy hyvin lenkkipoluilla.

Teroon osaamista pääsee hyödyntämään: